ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ

ΕΒΕΝ

Το EBEN GR είναι ενεργό μέλος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου που απαριθμεί ήδη 43 χώρες μέχρι σήμερα με χιλιάδες μέλη εταιρίες, κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς, ακαδημαϊκά πρόσωπα, στελέχη εταιρειών και φοιτητές.

Κύρια δραστηριότητα του οργανισμού είναι να προωθήσει την Εταιρική Ηθική σε όλους τους τομείς της σύγχρονης ζωής μέσω της συνεχούς εκπαίδευσης των εργαζομένων, παρουσίασης μοντέρνων μεθόδων ανάπτυξης που ωφελούν όχι μόνο τις επιχειρήσεις αλλά και την ευρύτερη κοινωνία και πάνω από όλα να ενισχύσει την καλλιέργεια εταιρικής κουλτούρας που θα διασφαλίζει με μοναδική ισορροπία τα συμφέροντα όλων των ενδιαφερομένων.

Αυτό που όμως το έκανε να ξεχωρίσει από άλλα παρόμοια Ινστιτούτα είναι η πρωτοποριακή δημιουργία του μοντέλου EBEN GR RME ( RESPONSIBLE MANAGEMENT EXCELLENCE) το οποίο βασίζεται σε δύο βασικούς εταιρικούς πυλώνες την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Εταιρική Διακυβέρνηση με συνδετικό πάντα κρίκο την Επιχειρηματική Ηθική και τον αντίστοιχο Εταιρικό Κώδικα που την εκφράζει.

Εστιάζει σε θέματα όχι μόνο εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας αλλά περιβαλλοντικής διαχείρισης και επιχειρηματικής ηθικής.